LilleNille

torsdag, mars 09, 2006

Fremgang for høyresiden?

LilleNille er ikke enig i konklusjonen at Fremskrittspartiet er et parti på høyresiden på den politiske skalaen.

I debatten blir det slått fast at høyresiden har kraftig fremgang. Fremskrittspartiet blir av journalister, mange politiske motstandere, polititiske kommentatorer og meningsmålingsbyrå regnet som et høyreparti. Det er vel ikke så mye som taler for at Fremskrittspartiet er høyreparti? LilleNille syns aldri Norge har vært så sosialdemokratisk som nå, til tross for FrP sin fremgang.

Det er Fremskrittspartiets siste meningsmålinger som er årsaken til fremgangen til høyresiden, mener ekspertene.

Fremskrittspartiet vil gjennomføre en lite fornuftig økonomisk politikk med bruk av mer oljeinntekter som vil øke rentene. Fremskrittspartiet vil øke statens utgifter gjennom modellen for finansiering av helsesektoren og eldreomsorgen. Fremskrittspartiet vil rive alle bomstasjoner og ønsker statlig finansiering av en rekke samferdselsprosjekt med lav nyttekostnad. Fremskrittspartiet vil øke bevilgningene til Forsvaret, til tross for at sjansene for krig er liten. Fremskrittspartiet vil ha strengere asyl – og innvandringspolitikk. Fremskrittspartiet er forkjemperne for det heterofile samliv. Fremskrittspartiet vil redusere kommunal selvråderett med statlige pålegg på en rekke felt, for eksempel innenfor utdanningsområdet. Dette er trekk som vil redusere frihet og valgfrihet på mange felt, og det er en selvmotsigelse at et høyreparti skal gjøre slike prioriteringer.

Fremskrittspartiet har borgelige trekk med lavere skatt og avgifter. Fremskrittspartiet vil også redusere skjemaveldet på noen av de mange områdene. Og Frp-politikerne er for en mer liberal alkoholpolitikk, men det bør ikke være nok til å bli definert som er høyreparti. LilleNille er en høyrerelatert velger, men vil ikke bli satt i samme bås som Fremskrittspartiet.

1 Comments:

At mai 06, 2006, Blogger LilleNille said...

Er det et så skjevt mediabilde av FrP?

LilleNille syns partiet slipper billig unna. Det er for eksempel ikke sammenheng med mange politiske forslag og deler av prinsipprogrammet. Media analyserer sjeldent dette, sikkert av mange grunner.

 

Legg inn en kommentar

<< Home