LilleNille

mandag, desember 19, 2005

Terningkast 1

LilleNille skal prøve å gi de ulike statsrådene terningkast. Det er ikke lett. Forklaringen er enkel. For få gjør en god jobb eller har markert seg på en positiv måte. Denne regjeringen kommer til å gi mange sterk hodepine i årene som kommer.

Statsminister, Jens Stoltenberg:
LilleNille gir en treer. Fortsatt sjarmerende, flink på TV. Han hadde en vanskelig start på grunn av debatten om kjønnskvotering i regjeringen, en kamp han la opp til selv på grunn av Arbeiderpartiets kvinnevedtak. En treer til tross. En av regjeringens beste medlemmer.

Utenriksminister, Jonas Gahr Støre:
Utenriksministeren har vært i fokus fra første dag. Først fisket i Barentshavet, så etter hvert WTO-forhandlingene. Gahr Støre har ikke bedrevet mye politikk i utenriksdepartementet. LilleNille oppfatter hans styrting mer som et forretningsmysterium. Tre i TV-ruten, to i innhold. Til sammen terningkast to.

Kirke- og kulturminister, Trond Giske:
LilleNille har lyst å gi kulturministeren terningkast en å grunn av en enorm avstand mellom LilleNille og kulturministeren i synet på kultur. Terningkast en vil sikkert bli oppfattet som urettferdig ettersom Giske ble budsjettvinneren i regjeringen. Han har også opptråd ryddig og ærlig i media etter utnevnelsen. LilleNille strekker seg til en toer, og føler seg veldig snill.

Likestillings- og forbrukerminister, Karita Bekkemellem:
Karita Bekkemellem har vært håpløs de første månedene. Hun markerer seg ikke en gang på vakre kjoler eller flotte klær lengre. Terningkast en, selv om hun fikk en flying start med å forsvare regjeringens kjønnsbalanse de første ukene. Uten deltakelse i den debatten kunne hun kanskje ha fått en toer fra LilleNille.

Helseminister, Sylvia Brustad:
Helseministeren har heldigvis vært nokså anonym. Hver gang det kommer forslag fra denne kanten øker offentlige utgifter drastisk eller personlig frihet innskrenkes. Derfor er det et pluss for Norge at Sylvia Brustad får en på terningkastet. Eller helt anonym har hun ikke vært. Hun skulle slanke Norge, et utspill LilleNille syns er forkastelig uansett hvilken politiker som fremmer tanken om statlige slankekurer for oss som bor i dette landet.

Justisminister, Knut Storberget:
Justisministeren er regjeringens lyse punkt. Hadde LilleNille vært hetero ville hun ha vært forelsket, ehhh fascinert av denne politikeren. En dyktig advokat, en dyktig politiker som burde feire seg selv med noen glass vin. Synd Knut Storberget er avholdsmann, men det er positivt at vi velgere ikke merker mye til dette. Terningkast fire, nesten fem.

Fiskeri-og kystminister Helga Pedersen:
Hvem er Helga Pedersen, og hva er hennes jobb i regjeringen? Terningkast en.

Forsvarsminister, Anne-Grete Strøm-Erichsen:
Hun får en treer. Begrunnelsen er enkel. Hun scorer på sin anonymitet. Etter at Kristin Krohn Devold forlot departementet er det deilig med en anonym forsvarsminister. Terningkast tre!!

Næringsminister, Odd Eriksen:
LilleNille er i utgangspunktet fiendtlig innstilt ovenfor næringsdepartementet. Politikk og næring bør ikke gå hånd i hånd. Denne holdningen får Odd Eriksen svi for, og han får terningkast en. Enkelt og greit!!

Arbeids-og sosialminister, Bjarne Håkon Hanssen:
LilleNille har sett denne mannen i mange sammenhenger siden han ble utnevnt som statsråd, men fint lite har dreid seg om politikk. Unntaket er kravet om at sosialklienter må stå opp tidlig hver dag. Terningkast en eller to. Litt usikker egentlig. Uansett ingen toppkarakter på Bjarne Håkon Hanssen.

Finansminister, Kristin Halvorsen:
Finansministeren får terningkast en, og ettersom SV stuper på meningsmålingene må mange være enige med LilleNille på dette punktet. Kristin er fortsatt søt og snill, men hun bryter det ene valgløftet etter det andre. Heldigvis kommer løftebruddene som perler som en snor. Ellers kunne dette ha blitt katastrofalt.

Kunnskaps-og oppvekstminister, Øystein Djupedal:
Terningkast en. Ytterligere kommentarer er overflødige.

Utviklingsminister, Erik Solheim:
Utviklingsministeren har vært mye på reisefot. Kanskje derfor scorer han høyt på flere forskjellige målinger. Desto mindre norske velgere ser til Erik Solheim, jo bedre karakterer kan han få. Terningkast tre, egentlig uten å vite helt hvorfor?

Miljøvernminister, Helen Bjørnøy:
Miljøvernministeren har heldigvis gjort minimalt med skade de månedene hun har vært i departementet. Egentlig burde hun belønnes for dette, men hun får likevel en fortjent ener.

Fornyelsesminister, Heidi Grande Røys:
LilleNille lurer på om denne statsråden har vært på jobb siden utnevnelsen? Hun har heldigvis ikke gjort noe stort eller dramatisk ennå. LilleNille liker ikke tanken på at SV har Fornyelsesministeren. Derfor vil Heidi Grande Røys sannsynligvis alltid få bunnkarakteren hos LilleNille.

Kommunalminister, Åslaug Haga:
Senterpartiets leder gjorde det hun lovte velgerne. Det ble økte overføringer til kommunene, uten at det blir spesielt mye mer penger til tjenesteproduksjonen. Det betyr lite i denne sammenhengen. Hun innfridde og skal belønnes for dette, selv om LilleNille er uenig i utgangspunktet. Terningkast tre!!

Samferdselsminister, Liv Signe Navarsete:
Den nye samferdselsministeren når ikke den gamle opp til hofta en gang. Liv Signe Navarsete må slite med prestasjonsangst. Hun er og vil i stor grad forbli anonym. Samferdselsministeren får bunnkarakteren en.

Mat- og landbruksminister, Terje Riis-Johansen:
LilleNille sliter med landbruket, og er forhåndsinntatt ovenfor Terje Riis-Johansen. Han gjør det bøndene forventer, nemlig å beskytte norsk landbruk. Terningkast en!!

Olje-og energiminister Odd Roger Enoksen:
Den statsråden som har overrasket LilleNille mest. Fortsetter han i denne stilen kan sameland også få olje og gass i fremtiden. Det er positivt for absolutt alle. Terningkast tre. Han må bevise mer før LilleNille gir han fortjenesten han kanskje fortjener???