LilleNille

lørdag, desember 17, 2005

Kim Friele – århundrets nordmann

Kong Olav ble kåret som århundrets nordmann.

For LilleNille er Kim Friele århundrets nordmann. LilleNille ønsker ikke å være negativ ovenfor de andre nominerte. Einar Gerhardsen, Kong Olav, Thor Heyerdahl og Erik Bye var sikkert gode kandidater, men de stilte i en annen klasse enn Kim Friele. Uten Kim Frieles innsats for homofile og lesbiske hadde ikke LilleNille levd det livet hun gjør. Uten Frieles innsats ville det vært vanskelig eller umulig å kysse jenter offentlig, flørte med jenter, få sjansen til å inngå partnerskap eller snart også få muligheten til å adoptere barn. Kim Frieles kamp for homofiles rettigheter har gjort livet lettere for mange tusen mennesker.

Kim Friele har i flere tiår kjempet sin kamp i motbakke. Homofile og lesbiske har blitt sett på som spedalske, syke mennesker. Det er ikke så mange år siden homofili var ulovlig i Norge. Kim Friele har endret dette. Ikke bare blir vi som er lesbiske stort sett på som normale nå, men vi har også fått partnerskapsloven og snart retten til adopsjon. Det har siden 70-tallet vært en revolusjon i folks syn på homofile og lesbiske. Kim Friele skal ha en stor del av æren for dette!!

LilleNille er ikke enig med Kim Friele i ett og alt, men dronningen har mye av æren for at LilleNille og andre lesbiske kan leve et normalt liv med flørting, sex, skole og jobb. Homofile og lesbiske blir sett på som normale mennesker, og blir stort sett behandlet som dette. Det har blitt ført en enorm homokamp siden 70-tallet. Kim Friele har vært frontens førstekjempe i alle år. Ikke rart mange homofile og lesbiske stemte på Kim Friele. For mange av oss er hun århundrets nordmann.