LilleNille

mandag, september 04, 2006

Kom til å tenke på P.I.L.S.

Det har opp igjennom historien vært mange merkelig sensurhistorier. Etter et oppslag på Dagbladet.no om at fjernsynskanaler sensurer et program om hvordan brannmannskapene jobbet i forbindelse med 9/11, kom LilleNille til å tenke på nattens radioprogram, P.I.L.S. Radioprogrammet handlet om hvorfor mange sanger ble sensurert for noen tiår siden. Grove tekster eller fantasi om grovhet i tekstene var nok til at NRK og BBC ikke spilte enkelte sanger tidligere. Tekster de fleste av oss ler av i dag, men som tidligere var ramme alvor.

I USA blir programmet nektet sendt på flere av kanalene på CBS-nettet grunn av banningen til brannmannskapene. Det var visstnok puppene til Janet Jackson som reformerte kanalenes sensurpolitikk.

LilleNille tror og håper at vi ler av dette om noen år, på samme måte som programlederne i P.I.L.S. tøyset med gamle tekster. USA er kanskje ikke moden for bannskap på fjernsyn riktig ennå, selv om det virker litt rart når vi vet hvordan filmbransjen i USA former sitt budskap med et rikt språk.

LilleNille synes forresten P.I.L.S. var et morsomt radioprogram. Vi kom fra byen i natt, og tilfeldigheter gjorde at radioen ble skrudd på. Heldigvis!!! Finn Tokvam og Bård Ose hadde mange morsomme og merkelige sensurhistorier fra populærmusikkens fortid.