LilleNille

fredag, april 07, 2006

VamPus og Berlusconi

LilleNille kom over en morsom blogg idag. Den handlet ikke om sex, ikke om ferier, ikke om sport og ikke om blogging. Den handlet om Høyre, VamPus og Berlusconi....

(http://palode.blogspot.com/2006/04/vampusberlusconi.html)

VamPus får skylden for å stå for alt som er galt med Høyre. LilleNille er usikker på om det er så mye galt med Høyre, bortsett fra lave meningsmålinger. Høyre er Høyre. Partiet har ikke forandret seg mye på mange år. Det som var riktig i fjor, kan umulig bli så galt i år. Problemet til Høyre er fornyelse og evnen til å gjøre om fine ord til handlinger. Det ble ikke så mye skattelettelser da Høyre deltok i regjeringen. Det ble ikke en mye bedre skole. Det ble ikke et enklere Norge. Høyre klarte aldri å omsette verdiliberale tanker ut i livet når de hadde sjansen. Det har gjort at noen hundre tusen velgere har mistet troen på Høyre. Det er ikke galt. Det er faktisk utrolig riktig. Folk skal ikke støtte politikere som fusker, folk bør ikke kjøpe varer som ikke fungerer. Høyre har blitt en vare som ikke holder det som står på innpakningen.

LilleNille har ikke lest alt det VamPus har skrevet den siste tiden. Ferien tar heldigvis det meste av tiden. Det VamPus har stått for tidligere er bra. Det er stor forskjell på VamPus sine meninger og Høyres program. Hun er sikkert medlem av Høyre, men det må være fordi hun støtter rammen i politikken. Høyre i ramme og Høyre med politisk innflytelse er ikke en side av samme sak.

Tilbake til den morsomme bloggen der språket var hovedpoenget. Feilaktig fiendebilde kan være veldig negativt, men politikere, VamPus og andre har rett til å påpeke uenigheter med politiske motstander. Det er også lov å sette merkelapper både på politikk og debattanter. Høyre skulle ha gjort dette oftere. Å kalle en spade for en spade betyr ikke mindre dannelse hos høyrefolkene enn det som var før. I valgkampen kalte Høyre-politikere flere SV-representanter for blant annet sosialister. Det er ikke å skape et feilaktig fiendebilde. Det er korrekt. Der har kanskje Høyre endret seg litt. Noen har blitt litt flinkere på fjernsynet, men det skal ikke bety en velgerflukt. Denne strategien har Fremskrittspartiet brukt i alle år, uten at velgerne har forsvunnet. Høyres språk er ikke årsaken til velgerflukten. Den som påstår dette har misforstått. Misforståelsen er så stor at den nesten blir morsom. P

Silvio Berlusconi har blitt kjent i Europa på fjas, men har likevel hatt politisk suksess i Italia. Det finnes ingen eksempel på lignende oppførsel fra høyrepolitikere med en viss tyngde i norsk politikk. Per Kristian Foss brukte gode argument i valgkampens debatt mot Kristin Halvorsen. Han knuste SV-lederen, men stemmene uteble. Kanskje burde han ha vært mindre dannet, for stemmenes skyld.

3 Comments:

At april 07, 2006, Blogger palodegard said...

Jeg tror kanskje du sikter til bloggen min, selv om linken fører et annet sted..?

Uansett, jeg har aldri vært Høyre-velger, så for meg er årsaken til velgerflukten ganske klar :-)

Men skuffede Høyrefolk mener altså at partiet har et problem med sitt politiske språk. Lille Nille mener: "Høyres språk er ikke årsaken til velgerflukten. Den som påstår dette har misforstått. Misforståelsen er så stor at den nesten blir morsom. P"

Slike konklusjoner liker vi som ikke stemmer blått helt utmerket. Ingen selvkritikk, ingen refleksjon er fine konservative verdier å ta med seg mot neste valg. Vi gleder oss til mageplasket mot sperregrensa :-)

 
At april 07, 2006, Anonymous Anonym said...

Heisan palode.
Jeg siktet til din blogg, men er på ferie. Sliter veldig med linkadressene. Bloggen min går så sakte herfra. Et ork å legge inn linker. Det ble feil ved første forsøk. Håper den er rettet opp nå, selv om det ikke ble som tenkt.

LilleNille er heller ikke Høyre-velger. Ikke bryr LilleNille seg så mye om Høyre, selv om mange høyrefolk står for mye bra. LilleNille tror svikten på meningsmålingene er mye mer dyptgående enn språket. Hvis språket er gjennomgangstonen for problemene i Høyre nå, da sliter partiet virkelig.

LilleNille tror ikke Høyre kommer ned mot fire prosent, men hvis partiet ikke innser problemene vil det kunne bli resultatet. Språket, lederskifte, flere kommunikasjonsmedarbeidere er ikke nøkkelen til å komme ut av mørket.

 
At april 07, 2006, Blogger palodegard said...

Jeg er jo enig i at språket ikke er hovedproblemet. Et mislykket politisk språk er et symptom på dypere problemer.

I Høyres tilfelle at hele den politiske platformen er feilslått.

 

Legg inn en kommentar

<< Home