LilleNille

mandag, mars 27, 2006

Troskapsløftet


Heldigvis blir seremonien frivillig. Det blir en moderne, unødvendig versjon av konfirmasjon som mange 15-åringer går igjennom frivillig.

LilleNille trodde nyheten om en egen seremoni for de som får norsk statsborgerskap var en tullenyhet, men det er faktisk sant. Regjeringen innfører en seremoni med troskapsløfte for de som er så heldig å få norsk statsborgerskap fra 1. september. Mange av de som hengir seg til kristendommen gjennom konfirmasjon følger ikke opp løftet i praksis. Slik blir det med troskapsløftet også.

Deltakerne skal også få en lærebok som er fylt med likestilling og norsk historie. Dette er sannsynligvis det første store skrittet for innvandrere som i fremtiden må dokumentere sine kunnskaper om Norge for å få statsborgerskap. LilleNille vil ikke ha slik dokumentasjon. Det finnes ingen fast og riktig mal for hva som er en god norsk statsborger, bortsett fra lover og regler som vi alle må følge. Troskapsløftet blir en komisk versjon av ekteskapsløftet som mange avgir. Skilsmisser finnes på tross av dette løftet.