LilleNille

torsdag, april 06, 2006

Politisk jubel

LilleNille har vært et døgn i Bangkok. Et morsomt døgn med mat, drikke, shopping, danseshow og politisk jubel. Folk er glade fordi Thaksin Shinawatra tar en pause fra politikken. I deler av byen var det gledescener.

LilleNille skulle skrive om et fantastisk danseshow, men ble så fascinert av glade mennesker som feiret en politisk seier. Eller en seier var det ikke. Thaksin sitt parti fikk flest stemmer, men ikke nok til at han valgte å fortsette. Dermed blir det en liten pause for statsministeren. Han kan riktig nok tiltre vervet igjen når han ønsker dette. Han synses forhåpentligvis det er deilig å nyte fritiden og alle pengene han har at han har velger bort politikk til evig tid.

Vi snakket i natt med en nordmann som driver for seg selv i Bangkok. Han så mye lysere på livet etter skiftet. Foreløpig er det få som vet hva som kommer istedenfor Thaksin Shinawatra, men motstanderne av dagens politikk mener det ikke kan bli verre. LilleNille er ikke uenig.

Jubelen var ikke til å ta feil av. Folk feirer akkurat som om det var en diktator som hadde forlatt sin post. Det Thailandske regimet er demokratisk valgt. Folk kan si mye om Thaksin, men har hatt ikke skudd seg til makten. Han har fått velgernes tillit og misbrukt denne til det ytterste. Det er hovedgrunnen til at store deler av landet feirer. Det kommer ikke til å bli en rolig weekend. Kanskje blir LilleNille full igjen?