LilleNille

onsdag, april 19, 2006

Hmmm tenker……

Hvor går grensen for politikerne på bensinavgiften, hvor dyr må bensinen bli før politikerne kutter avgiften?

Flere analytikere tipper at bensinprisen kan komme opp mot 15 kroner på grunn av høye råoljeprisen. Finansministeren sier hun ikke vil kutte avgiftene. Ikke en gang hvis analytikerne får rett. Tro om Kristin Halvorsen noen ganger vil gripe inn mot høy bensinpris. Eller de fleste ønsker ikke et inngrep i omsetningen, bare reduserte statlige avgifter. Vil Kristin Halvorsen, SV, regjeringen og de andre partiene godta bensinpris på 18-19 kroner, kanskje en pris på over 20 kroner? LilleNille lurer på hvor grensen går for politikerne.

En høy råoljepris går ikke bare utover bilistene. Hele samfunnet merker kostnadene, men politikerne sitter som passive tilskuere. Tro hvor grensen går før noen er villig til å omprioritere i statsbudsjettet? Norge som land tjener på høy råoljepris, men innbyggerne blir de store taperne.

2 Comments:

At april 19, 2006, Anonymous Anonym said...

Det må nok vere ei grense, men som statistikken viser på http://tromp.no/?p=62 så har Noreg faktisk billegast bensin i Europa målt mot gjennomsnittsinntekt.

 
At april 20, 2006, Blogger LilleNille said...

Inntektene i Norge er relativt høye, men vi har mange nødvendigheter som er dyrere enn land som har lavere gjennomsnittsinntekt. Bensin, reiser, hus, en god del mat, røyk, alkohol, strøm osv. LilleNille tror dette samlet sett må bety noe for kjøpekraften.

 

Legg inn en kommentar

<< Home