LilleNille

onsdag, april 12, 2006

Bilen til Siv Jensen

I dag vil LilleNille sende varme tanker til Siv Jensen, Fremskrittspartiets parlamentariske leder. Gjennom VG Nett blir hun uthengt fordi hun får lønnsøkning og firmabil av tilskuddet som Fremskrittspartiet får for å drive stortingsgruppen.

VG Nett har rett i påstanden om at det er skattebetalernes penger partiet bruker til å finansiere både bilen og lønnsøkningen. Alle partitilskuddene er skattefinansiert. Det betyr at når Arbeiderpartiet serverer kake på grupperommet, er det skattebetalernes penger Ap bruker for å finansiere kaken. Hvis norske medier vil rette kritikk mot finansieringen av partiene, bør det gjøres på prinsipielt grunnlag, og ikke gjennom noen eksempler som kun har som formål å svekke Fremskrittspartiets troverdighet i økonomiske spørsmål.

LilleNille håper Fremskrittspartiets oppslutning blir redusert, men det bør ikke skje i form av latterlige eksempler fra media. Siv Jensens bil kunne like gjerne ha vært et kurs, et foredrag, en reise eller en ny sekretær til sekretariatet.

Partiene i Norge har flere forskjellige støtteordninger. De som godtar dette, må også godta at de samme politikerne får frihet til å bestemme hvordan tilskuddene skal brukes. VG, som mottar støtte av skattebetalerne gjennom momsfritaket, burde ta opp finansieringen av partiorganisasjonene og partiene på Stortinget på generelt grunnlag. Det hadde blitt en spennende debatt for oss som ønsker lavere skatt og mindre avgifter.

LilleNille sier nei til Fremskrittsparti-hets, selv om partiet får gode oppslutninger på meningsmålingene. Siv Jensen fortjener kritikk og et sterkt søkelys, men ikke på grunn av økonomiske disponeringer i stortingsgruppen.

4 Comments:

At april 12, 2006, Anonymous Anonym said...

Hei LilleNille: Du har klart å spamme bloggen min med nesten 1000 likelydende kommentarer i dag. Fint om du sjekker ut om det er noe feil hos deg, da jeg går ut fra at det ikke er bevisst.

Kommentaren er forøvrig halvskrevet, så du kan godt gjøre den ferdig, men da kun 1, takk.

Forøvrig er jeg litt overrasket over at du ikke poenget i at når det er rom i stortingsgruppenenes budsjett for firmabiler til parlamentariske ledere, så burde lederen for et parti som er grunnlagt for å redusere folkets skatter og avgifter heller foreslå at man reduserte skattebetalerenes overføringer til stortinget. Ikke som nå, hente seg ut en ny firmabil.

 
At april 12, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille beklager at det ble sendt sjokkerende mange kommentarer. Det var ikke meningen. Er på ferie, er ikke hjemme i Norge. Vet ikke hva som skjedde. Trykte først en gang. Trodde ingen ting skjedde, dermed et nytt trykk. Da har det sikkert gått galt. Beklager, beklager, beklager.

LilleNille tror Fremskrittspartiet er det eneste partiet som har foreslått reduserte utbetalinger til partiene. Forslagene har aldri blitt vedtatt. Der skal faktisk Fremskrittspartiet ha ros. De er rimelig nøktern når det gjelder ordningene til politikerne, bortsett fra forslagene som ble fremmet tidligere om at stortingslønnen skulle følge det representantene tjente før de ble valgt inn på Stortinget.

 
At april 16, 2006, Blogger ToDolan said...

meget godt poengtert!

 
At april 17, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille synes også det todolan.

 

Legg inn en kommentar

<< Home