LilleNille

onsdag, oktober 04, 2006

Ut av skapet, ikke så lett for alle

LilleNille er enig med byrådsleder Erling Lae om at flere homofile og lesbiske muslimer bør komme ut av skapet. Eller det hadde vært en fordel om flere sto frem, men LilleNille forstår også hvorfor omtrent alle holder legningen skjult for store deler av omgivelsene og offentligheten. Har homofile og lesbiske problem med kristendommen, er dette bagateller i forhold til det muslimene vil oppleve gjennom sin religion. Det er lov å ønske, men det er viktig å forstå hvorfor mange ikke kommer ut av skapet. Fordommene er fortsatt altfor stor, spesielt innen islam.

LilleNille har muslimske venninner som er lesbiske. LilleNille har aldri kommet med et godt råd, bortsett fra at de bør bruke tiden de trenger. Det er umulig å glemme de siste månedene og ukene før LilleNille fortalte foreldre og venner om sin legning. Det burde ha vært unødvendig å grue seg for å fortelle at det er mulig å foretrekke jenter fremfor gutter, men fordommene i samfunnet er årsaken til at mange får en dårlig magefølelse med å stå frem i sitt virkelig jeg.

LilleNille skulle fylle 15 år om ikke så lenge. Tiden var inne for å fortelle omgivelsene om legningen. Dette er 8 år siden, litt før det ble inn å eksperimentere med sex. LilleNille hadde i flere måneder tenkt, skrevet i dagboken, skrevet lapper om hvordan dette skulle skje. Det skjedde ikke på den måten det var planlagt, planlagt i den minste detalj. Det ble hele tiden utsatt fordi jeg var redd for å skuffe de aller nærmeste. Under en middag ploppet det bare ut. Mamma og pappa, jeg liker jenter. Heldigvis ble det mange klemmer etter den setningen. LilleNille er fortsatt gullet til mamma og pappa. Det gikk bra, men dersom de ikke hadde akseptert personlige valg, ikke akseptert at menneskene er forskjellig kunne utfallet ha vært mye verre.

Livet ble enklere etter denne middagen, men det var mange tunge stunder på forhånd. Uten klemmene kunne livet ha gått i grus. Det er sannsynligvis det som er årsaken til at mange muslimer ikke kommer ut av skapet. Frykten for total ødeleggelse er for stor. Det er virkelig synd, men det er en begrunnelse vi må akseptere.

2 Comments:

At oktober 04, 2006, Blogger Betty Boom said...

Flott at du lever deg helt ut.

Les Marianne sin blogg, link fra min side. Hun er gift med en kvinne.

Betty

 
At oktober 06, 2006, Blogger LilleNille said...

Heisan betty boom. Takk til deg. God helg.

 

Legg inn en kommentar

<< Home