LilleNille

onsdag, september 27, 2006

Fremskrittspartiet blir mer folkelig

Norges mest folkelig parti har blitt mer folkelig. LilleNille har ikke blitt sympatisør og blir det neppe, men det er ikke så vanskelig å se at partiet har fått ny formann. Tittelen burde ha vært leder, men fremskrittspartipolitikerne liker formann best.

Da Carl I Hagen var formann var det stort sett oppslag om alvorlige tema, mest om innvandring og eldreomsorg. Han stilte også opp på enkelte andre ting, men det var ofte i regi av Se & Hør. Det var stort sett politikk, alvorlige saker med enkel argumentasjon. Det er fortsatt mye politikk med Siv Jensen som leder, men hun markerer seg også på andre måter, litt på andre saker. LilleNille måtte lese og tenker på at Siv ble søster Siv for en arbeidsdag. LilleNille har også sett Siv Jensen på TV der samtalen ikke dreide seg om politikk og møtt henne på fest. Hun fremstår som mer folkelig enn Carl I Hagen, noe som for mange er en utenkelig tanke.

Mer spiselig og en litt annen profil gjør Fremskrittspartiet mer folkelig enn før. Det vil gi utslag på meningsmålinger og i valg. LilleNille tror faktisk Siv Jensen allerede har klart å erstatte Carl I Hagen. Erstattet han på en måte som gjør Fremskrittspartiet til et mer sympatisk parti enn det LilleNille kunne innrømme tidligere.

LilleNille skal lese boken, Siv: Portrett av en formann. Det blir spennende å se hvordan inntrykket av Siv Jensen blir etter den bokopplevelsen.