LilleNille

torsdag, september 21, 2006

Mange spørsmål om statskuppet

Blir det krig?
Hvor mye makt har kongen?
Er det farlig å reise til Bangkok?
Hva skjer med verdien av pengene?
Er du og familien redd?

LilleNille har fått mange spørsmål om statskuppet i Thailand. Det er vanskelig å svare på spørsmålene fordi det er umulig å vite utfallet av det som skjer helt sikkert. Forhåpentligvis forblir det rolig, uten voldelige kamper. Forhåpentligvis blir det valg rimelig raskt der befolkningen bestemmer hvem som skal styre landet.

Ulempen med statskupp er at det kan bli en tradisjon at militæret griper inn hver gang det er en regjering som militæret eller en stor del av befolkningen ikke liker. Hvis det blir en tradisjon, vil demokratiet være veldig sårbart både i Thailand og andre land som har myndigheter som ikke er populær hos befolkningen. Det er vanskelig å se for seg at Forsvaret skal styrter Jens Stoltenberg på grunn av rotet med sykelønnsordningen og bindingen til LO. Heldigvis er det vanskelig å se for seg en slik situasjon.

Land som opplever statskupp ofte har ikke et ordentlig demokrati. LilleNille synes det er bedre med dårlige politikere enn maktpersoner som har kommet til makten gjennom militære virkemidler.