LilleNille

mandag, september 11, 2006

En irriterende flylek

LilleNille skal ikke fortelle om 11. september 2001. Det har så mange andre gjort allerede. En av de verste dagene i moderne tid der opptakene har gått gang etter gang på fjernsyn. De fleste trodde det var klipp fra en actionfilm, men så var det terror av verste sort. Ufattelig ille, helt grusomt. Mange tusen mistet livet på grunn av at skrullete personer var sinte på et land, sinte på et system. Minnene fra 11. september 2001 vil de fleste aldri glemme. Det har brent seg fast i minnet til de fleste av oss.

Noen dager etter terroraksjoner var LilleNille på besøk hos en venn som elsket å spille flyspill. Han skulle vise noe tøft, som han selv sa. Han tok av med flyet fra en flyplass, fløy mot tvillingtårnene i New York. Før han kolliderte fikk han et slag i nakken av LilleNille som skjønte at han skulle etterligne en av de styggeste aksjonene LilleNille har sett på tv. Han husker ennå slaget ettersom han sendte sms om det i dag. Det er godt at han forstår at ingen bør tulle eller ignorere andres følelser gjennom å leke med 9/11. Faktisk godt han husket det. Det betyr at han har lært at noe er for alvorlig til å tøyse med.

LilleNille tror flyspillet har fjernet tvillingtårnene. Det er bra. Ingen bør lekekollidere etter det som skjedde for fem år siden. Minnene etter alle som døde, etter alle som ble alvorlig skadet og alle som gjorde en formidabel innsats i hjelpearbeidet er så sterk at vi ikke bør leke med 9/11-aksjonen.

Heldigvis har verden gått videre, men den er ikke like trygg som den var før 11. september 2001.