LilleNille

fredag, oktober 07, 2005

Journalistene sin dag

I dag er det årets 280. dag. Det er 85 dager igjen av 2005. Det er Birgitte, Birgit og Berit som har navnedag. Desmond Tutu ble født for 74 år siden. Det var på dagen i dag at a-ha sin singel Take on me havnet på førsteplass på amerikanske Billboards Top 100-liste i 1985. Ikke rart LilleNille måtte slå det opp. Det er lenge siden 1985, nesten en hel evighet!!!

Lite av dette blir viktig for journalistene i dag. Helt andre saker har fått oppmerksomhet. LilleNille benytter anledningen til å gratulere Det internasjonale atomenergibyrået og Mohammad ElBaradei med Nobels fredspris for 2005.

Den andre store journalistiske saken i dag er skatteoppgjøret. Journalistene opptrer som kikkere slik at vi som leser aviser og nettaviser skal få vite hva samfunns – og kulturtoppene i Norge tjener. LilleNille er ikke glad for offentliggjøringen av skattelistene. Ikke fordi det er mye å skjule for LilleNille, men fordi inntektene er en privat sak som ikke angår allmennheten. Hva Aylar og Lene Marlin tjener eller har i formue har ikke det norske folk noe med. Kikkingen bør ta slutt, og skatteoppgjøret bør forbli en sak mellom skatteyterne og staten.

Også en viktig melding til Linn Merethe: Du kjøper vinen i morgen!!!!! Jeg har sett ligningen din!!!