LilleNille

mandag, mai 28, 2007

En gal verden

Norge er et godt land der situasjonen er god for de fleste skeive. Det finnes unntak, for eksempel i det muslimiske miljø, men stort sett har vi det godt. Anette Trettebergstuen kaller Norge et homoparadis. Hun har så rett, så utrolig rett.

Vi kan gå på byen, besøke de plassene vi vil. Vi har tilbud som er spesielt innrettet for oss, men først og fremst kan vi ha et ordinært sosialt liv som alle andre. Vi kan demonstrere, vi kan drive på med organisasjonsarbeid og vi kan være politisk aktiv. Vi har til og med Skeive dager i løpet av sommeren. Det finnes saker som vi kjemper for, også i Norge. Vi jobber for sakene på normale måter, gjennom folkevalgte fora på en normal måte, på samme måte som alle andre. Homofile og lesbiske er ikke lengre en minoritet i Norge. Vi bor i et veldig godt land.

I Russland blir demonstrasjoner voldelige. Rettighetene for homofile i Russland er begrenset. Mange land har avkriminalisert av homoseksualitet, men uten å kvitte seg med homofiendtlige holdninger. Et hotell i Australia må nekte heterofile adgang på grunn av hets og overgrep mot homofile gjester. Dette skjer i Australia, et nokså åpent og liberalt land. Huff, huff.

LilleNille er glad hun bor i Norge. Alt skinner ikke her heller, men vi har det godt sammenlignet med mange andre i store deler av verden. Anettes uttalelse om at Norge er et homoparadis er så treffende. Og snart får vi en felles ekteskapslov….Vi har nesten ikke lov å klage sammenlignet med skeive i mange andre land.