LilleNille

tirsdag, oktober 10, 2006

Et eventyr

LilleNille har vært en del på YouTube. Et morsomt nettsted der de som etablerte det er hovedpersoner i et eventyr. Et økonomisk eventyr uten sidestykke. Videoportalen ble startet i februar 2005, og er i dag solgt for nesten 11 milliarder kroner, en fortjente på mange tusen millioner kroner. Tenk å tjene mange milliarder på litt over ett år. For en deilig følelse det må være, for en fantastisk foretningsidé.

I Norge jubler vi over Kjell Inge Røkke, Celina og andre. Chad Hurley og Steve Chen har vært smarte, de har vært geniale i forhold til det vi regner som rik. 11 milliarder kroner på et år. Det regner LilleNille som en god avtale, som en god foretningsidé.

LilleNille kunne tenkt seg en artikkel på hvorfor YouTube ble så store, hvordan Chad Hurley og Steve Chen klarte å lage det største videonettstedet i verden. De har et produkt som brukerne ønsker, men hvordan har de klart dette. Det blir kanskje det neste manuset fra Hollywood, en film LilleNille kommer til å se.

2 Comments:

At oktober 13, 2006, Blogger Nissemann said...

Det er mange historier innen datagründerbransjen som er verd å skrive (eller filme). F.eks. om Microsoft og Yahoo. Men Youtube kom vanvittig raskt opp i store summer!

 
At oktober 16, 2006, Blogger LilleNille said...

Ja Nissemann, Nettstedet gjorde det. Imponerende!

 

Legg inn en kommentar

<< Home