LilleNille

torsdag, februar 23, 2006

Brennhet abortsak

For LilleNille er det utenkelig med abort. Ikke på grunn av prinsippene, men på grunn av legningen. Det er vanskelig å bli gravis som lesbisk, i alle fall gravid uten sterk planlegging, eller stor innsats. Graviditeten må nesten komme gjennom en ulykke.

Abortsaken er viktig, selv om saken ikke er en personlig utfordring for LilleNille. Tankene går likevel tilbake til de rabiate prestene Ludvig Nessa og Børre Knutsen, som herjet med sterke kampanjer som ga helsepersonell som utførte abortene og kvinnene som gikk igjennom inngrepet dårlig samvittighet og tvangstanker med blodige dukker og sterke innlegg. Et sånt samfunn som Nessa og Knutsen jobber for ønsker ikke LilleNille. De står for et kvinneundertrykkende syn, selv om de bruker bibelen som forsvar for sitt standpunkt. Eller bibelen er i utgangspunktet en dårlig unnskyldning for et kvinneundertrykkende standpunkt. En eventuell gud eller gudinne kan umulig være så ond som de rabiate prestene.

I Dagbladet i dag kom det frem at Sør-Dakota trolig blir den første amerikanske delstaten til å vedta en lov som forbyr abort i nær sagt alle tilfeller. Delstatsmyndighetene ønsker å presse høyesterett til å oppheve lovligheten av abort over hele landet. Det betyr at Ludvig Nessa og Børre Knutsen har mange meningsfeller. Ikke i Norge, men i USA, frihetens land. Det liker ikke LilleNille, og hun håper ikke de religiøse kreftene er så sterke som nyhetsmeldingene kan tyde på.

Et totalforbud mot abort vil bety mange uønskede barn. Det vil bety at mange som ikke er i stand til å ta seg av barn blir foreldre. Barnevernet er for flere av disse et dårlig alternativ. Kvinner som blir voldtatt må føde, kvinner som lider av alvorlige sykdommer må føde. En slik samfunnsorden, en slik undertrykkelse høres ut som et mareritt. Det er fryktelig at krefter som Ludvig Nessa og Børre Knutsen har stor makt i enkelte samfunn. Undertrykkelse av kvinner må være yndlingsordet for de sterkt religiøse menneskene.

4 Comments:

At februar 23, 2006, Blogger VamPus said...

Dagbladet er sjeldent et etterettelig organ, men man trenger ikke tro på Monticello Society heller. Til forskjell kan påstandene deres etterprøves, i motsetning til Dagbladets;

http://www.monticello.no/watch/2006/060223b.html

Delstatsmyndighetene ønsker IKKE å presse høyesterett til å oppheve lovligheten av abort over hele landet.

Hmm.. Kanskje jeg burde skrive noe om dette selv. Men enig med deg ellers.

 
At februar 23, 2006, Blogger LilleNille said...

Heisan VamPus.
Oppslaget i Dagbladet var et sjokk. Alt som står i avisene kan være uriktig. Derfor skrev LilleNille mest om Nessa og Knutsen og deres meninger.

LilleNilles kunnskaper om USA er begrenset. Derfor var linken positiv. Har hørt om Monticello Society noen ganger, men aldri undersøkt organisasjonen noe nærmere. Det var en god og opplysende internettside. Ikke siste gangen det blir et besøk der.

Det var fint du var enig i det meste. De som vil avvikle abortloven vi har i Norge jobber for et samfunn de aller fleste av oss bør ta avstand fra.

Og VamPus bør skrive om dette ja. Håper hun gjør det.

 
At februar 23, 2006, Anonymous Anonym said...

I det vesentligste enig i det du skriver, bortsett fra å kalle USA frihetens land, selvsagt.
Kanskje best å ikke anbefale http://www.mannotincluded.com/, forresten...;-)

 
At februar 25, 2006, Blogger LilleNille said...

LilleNille mener fortsatt ut USA er frihetens land, til tross for oppslagene om abort som aldri kommer til å bli en realitet.

 

Legg inn en kommentar

<< Home